Evenementen en Lezingen

De werkgroep organiseert excursies en lezingen, zoals busexcursies en de jaarlijkse Luilakwandeling.

Leden van de werkgroep

  • Mariska Krikken
  • Joan Patijn
  • Remmert Pels
  • Elisabeth Rybczynska
  • Tineke Sleeking

Contact
De werkgroep is bereikbaar via
Werkgroep Evenementen en Lezingen t.a.v. Mariska Krikken
Postbus 1105
2001 BC Haarlem
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: Fotoalbums     Archief

Bezoekers aan evenementen, georganiseerd door de Historische Vereniging Haerlem, stemmen in met het vastleggen van zichzelf op beeld- en geluidsdragers en de openbaarmaking hiervan. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.”

Activiteiten blog

In deze rubriek vind je verslagen en foto's van de huidige en recente activiteiten bij de Historische Vereniging Haerlem.

Over de activiteiten die verder achter ons liggen (de periode 2010-2017), kunt u onze documentatie raadplegen via de knop hieronder.

Van 23 april t/m 31 mei is in Museum Haarlem een kleine expositie te zien over het nieuw verschenen boek van Peter Hammann: Lizzy, 126 dagen tulpentaart en appelschilletjes thee. Op 6 mei om 20:00 uur geeft Peter Hammann een lezing over zijn boek.

 

Van 23 april t/m 31 mei is in Museum Haarlem een kleine expositie te zien over het nieuw verschenen boek van Peter Hammann: Lizzy, 126 dagen tulpentaart en appelschilletjes thee. Het is geschreven aan de hand van het oorlogsdagboek van Elisabeth Krelage-Keppel Hesselink, vrouw van de wereldberoemde Haarlemse bloembollenteler Ernst Krelage.

 

<pIn de expositie zijn onder meer het originele dagboek van Lizzy uit 1945 te zien, de tekeningen die Eric Coolen maakte voor het nieuw verschenen boek en kindertekeningen die kleindochter Liset naar oma Lizzy stuurde tijdens de oorlog. Ook worden drie bijzondere familieportretten van de Krelage’s voor het eerst weer verenigd.

 

Op 6 mei om 20:00 uur geeft Peter Hammann een lezing over zijn boek. U kunt zich hiervoor aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoon 023 542 24 27.

De expositie is tot en met 31 mei 2015 te zien in Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47 in Haarlem. Raadpleeg voor meer informatie de website www.museumhaarlem.nl.