Onze Haerlem Jaarboeken

Jaarboeken kunnen verwijzen naar digitale bijlagen. Zie hieronder.

 

Elk jaar in mei/juni verschijnt het Haerlem Jaarboek, met daarin onder meer rijk geïllustreerde beschouwingen en artikelen over het verleden van Haarlem. Wetenschappelijk verantwoord, maar toegankelijk voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van de stad.

Tevens bevat het Jaarboek enkele vaste rubrieken. Bijvoorbeeld over geveltekens, een bouwhistorische kroniek, necrologieën van bekende Haarlemmers die ons ontvallen zijn, de stadskroniek met de Haarlemse actualiteiten van het afgelopen jaar, de Haarlem-bibliografie en enkele verslagen vanuit de vereniging.

Leden ontvangen het Jaarboek gratis. Niet-leden kunnen het boek voor € 17,50 aanschaffen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Oudere Jaarboeken (tot 2015) zijn digitaal beschikbaar via de gegevensbank van het Noord-Hollands Archief.

De redactie van het Jaarboek bestaat uit Klaartje Pompe, Laura van der Wijden, Nico Vriend, Paul Knevel, Wim de Wagt, Ad van der Zee en Jaap Verschoor (tevens Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Richtlijnen voor een bijdrage in het Jaarboek vind je hier. Ben je zelf met onderzoek naar Haarlem bezig, of ken je iemand die dat doet, en denk je dat je een interessante bijdrage kunt leveren, laat het ons dan weten!