Evenementen en Lezingen

De werkgroep organiseert excursies en lezingen, zoals busexcursies en de jaarlijkse Luilakwandeling.

Leden van de werkgroep

  • Mariska Krikken
  • Joan Patijn
  • Remmert Pels
  • Elisabeth Rybczynska
  • Tineke Sleeking

Contact
De werkgroep is bereikbaar via
Werkgroep Evenementen en Lezingen t.a.v. Mariska Krikken
Postbus 1105
2001 BC Haarlem
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: Fotoalbums     Archief

Bezoekers aan evenementen, georganiseerd door de Historische Vereniging Haerlem, stemmen in met het vastleggen van zichzelf op beeld- en geluidsdragers en de openbaarmaking hiervan. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.”

Activiteiten blog

In deze rubriek vind je verslagen en foto's van de huidige en recente activiteiten bij de Historische Vereniging Haerlem.

Over de activiteiten die verder achter ons liggen (de periode 2010-2017), kunt u onze documentatie raadplegen via de knop hieronder.

Cursus oktober - november 2015

Haarlem was aan het begin van de 17de eeuw de bakermat van de kunst van de Gouden Eeuw.

haarlem bakermat van de kunst historie schilderkunst 16de en 17de eeuw bijeenkomst 3 door emmelie de mol van otterloo 1 638

De genres die zo typerend zijn voor de Hollandse kunst zoals landschap, stilleven en genre kwamen in Haarlem het eerst tot bloei. De ontwikkeling van de kunst in Amsterdam, Leiden, Dordrecht en Delft is ondenkbaar zonder deze Haarlemse bronnen van inspiratie.

In zes bijeenkomsten nemen Emmelie de Mol van Otterloo en Michiel Kersten u mee door de geschiedenis en de kunst van Haarlem, van Maerten van Heemskerk tot Jacob van Ruysdael en van Jan van Scorel tot Frans Hals. Niet alleen de schilderkunst komt aan de orde, maar ook de teken- en prentkunst.

Lees meer