De vacature

Per 1 juni 2022 komt er een vacature in het bestuur van de Historische Vereniging Haerlem. De Historische Vereniging Haerlem is op zoek naar een historicus of iemand met een passie voor de historie van Haarlem, die als bestuurslid van de vereniging tevens de functie van voorzitter van de Historische Werkgroep op zich wilt nemen.

De vereniging

De Historische Vereniging Haerlem is opgericht in 1901 met als doel de rijke geschiedenis van Haarlem te bestuderen, de historische stad te beschermen en vooral de opgedane kennis uit te dragen. Al meer dan 100 jaar is de Hoofdwacht de zetel van de vereniging, gevestigd aan de Grote Markt 17, hoek Smedestraat in Haarlem.

De Historische Werkgroep

Een vast onderdeel van de Historische Vereniging Haerlem is de Historische Werkroep bestaande uit 12 leden. De werkgroep komt minimaal eens per maand bijeen en beijvert zich om de geschreven geschiedenis van Haarlem te onderzoeken en de bevindingen op schrift te stellen. De publicaties zijn van dien aard dat zowel wetenschappelijke literatuur als populairwetenschappelijke artikelen worden gepubliceerd. Daarvoor worden projecten gestart waarbij de voorzitter vaak de trekkende rol vervult en waar mogelijk ook een inhoudelijke bijdrage levert.

Het bestuur

De voorzitter van de Historische Werkgroep participeert in het bestuur dat eens in de zes weken bijeen komt.  De voorzitter vertegenwoordigt de belangen van de werkgroep en heeft als bestuurder tevens een of meer bestuurstaken zoals participatie in de externe communicatie en ledenwerving.

De kandidaat

Wij zoeken een kandidaat met het volgende profiel:

  1. De kandidaat zit de vergaderingen van de werkgroep voor,
  1. heeft een grote interesse in de historie van Haarlem,
  1. kan projecten plannen en sturen en doet inhoudelijk mee met de onderzoeken of met het verrichten van andere taken,
  1. weet mensen te enthousiasmeren en de goede sfeer in de werkgroep te bewaren,
  1. is in staat ieder lid van de werkgroep taken naar vermogen toe te bedelen en de voortgang van de werkzaamheden te bewaken.

Indien de kandidaat interesse heeft voor het voorzitterschap van de Historische Werkgroep kan deze voor meer informatie bellen of e-mailen met:

Boudewijn van Os

Telefoon: 0654733027

e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bij de kennismaking zal worden besproken of het voorgaande profiel wordt onderbouwd met de werkervaring van de kandidaat.