Lezing Huis te Zaanen

Activiteiten buiten De Hoofdwacht
afbeelding_deel_poster_huis_te_Zaanen
Datum: zondag 26 mei 2024

Op 26 mei verzorgt Wim van Hooff een lezing over Huis te Zaanen. Hij vertelt over het Schoten en Haarlem van vóór 1250 waar in de Zaanstreek onder de Heren van Zaenden de geschiedenis van Huis te Zaanen ontstaat. Vanaf die tijd ontvouwt de geschiedenis zich naar het heden en komen we in Haarlem-Noord, het oude Schoten, terecht. Tijdens de lezing wordt ingegaan op de bewonershistorie en de hoge adel die er woonde, waaronder Willem en Coenraad Cuser. Met name op de verwantschappen tussen de adellijke families die het huis in eigendom hadden, wordt dieper ingegaan. In het tweede deel van de lezing komt de latere geschiedenis aan bod, de tijd dat de familie Bredius haar intrek in het huis nam, nadat de bekende architect H.P. Berlage het huis had gerestaureerd. En niet te vergeten de vestiging van de bibliotheek in het huis.

De lezing wordt 26 mei gehouden om 14.00 uur.
Reserveren kan via de link op de website historischschoten.nl of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie: Huis te Zaanen, Orionweg 1, 2024 TA, Haarlem. De entree bedraagt  € 5,00.
Betaling uitsluitend met PIN. Het gebouw is redelijk goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Er is geen invalidentoilet.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid het boek over Huis te Zaanen aan te schaffen.

 

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?