Exposities

Onze huidige- en eerdere exposities

De Historische Vereniging Haerlem organiseert regelmatig exposities. De meeste vinden plaats in De Hoofdwacht, maar het gebeurt ook wel dat we op andere interessante locaties exposeren.
Hieronder vindt u een lijst van exposities die we in het verleden hielden, maar ook een overzicht van onze actuele- of toekomstige exposities.

Voor meer informatie over lopende projecten kunt u hiernaast de link naar onze agenda gebruiken.


Voor de verjaardag van de stad werden er op 26 november historische verhalen verteld op vijf verschillende locaties.

Te weten: Museum Haarlem, het Noord Hollands Archief, , Archeologisch Museum, de Kerkers onder het stadhuis en in de Hoofdwacht.

In de Hoofdwacht zaten Andrea Roosen en Ingrid Bartels, als de wachtende wachters en namen het publiek mee in de verhalen van de timmerman en de schoolmeester die als wachters in de Hoofdwacht zaten. Van damiaatjes en het sluiten van de poorten, het leven in Haarlem in het begin van de 19e eeuw en de herinneringen aan de Bataafse oorlog in 1799.  Met een knipoog werd er geschakeld naar het heden om zo een aantal zaken toe te lichten.  

Met dank aan de Jonge Muggen Annelies en Angele en de gastvrouwen/heren Marianne, Marjorie en Jeroen die bezoek (143!!) aan de Hoofdwacht mogelijk maakten en speciale dank aan Guy als organisator van het Verhalen festival 2017.