HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed sluit raamovereenkomst met opdrachtnemers voor de begeleiding en advisering van eigenaren bij het verduurzamen van hun monument.

Op woensdagmiddag 15 maart tekenden negen geselecteerde duurzaamheidsadviesbureaus (of combinaties van meerdere adviesbureaus) een raamovereenkomst met de RCE in Amersfoort om tenminste 800 eigenaren de komende drie jaar te adviseren en te begeleiden bij het verduurzamen van hun monument. Het ontzorgingsprogramma is onderdeel van de verduurzamingsopgave van maatschappelijk vastgoed in het kader van het Klimaatakkoord.

Ontzorgingsprogramma per 3 april van start

De organisatie en uitvoering van het ontzorgingsprogramma is belegd bij het Nationaal Restauratiefonds. Eigenaren van een rijksmonument starten op de website Monumenten.nl met de Zelfscan Duurzaam Monument en kunnen zich vanaf 3 april op Monumenten.nl aanmelden voor het ontzorgingsprogramma bij een van de gecontracteerde duurzaamheidsadviesbureaus.

Foto: Dan Kamminga via Wikimedia Commons

Dan Kamminga - https://www.flickr.com/photos/dankamminga/20314091/sizes/l/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4855553

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie