HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Het is alsof koning Lodewijk Napoleon daar elk moment zijn logeerkamer uit kan komen lopen.  

 

In Haarlem staat een huis, en dat was twee eeuwen geleden zo chic en modieus als je maar bedenken kunt. Dit Huis Barnaart is nu weer met net zo veel grandeur ingericht, in empirestijl. Het is alsof koning Lodewijk Napoleon daar elk moment zijn logeerkamer uit kan komen lopen.


De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed geeft vier maal per jaar een tijdschrift uit. Het meinummer 2021 bevat een artikel over Huis Barnaart aan de Nieuwe Gracht in Haarlem. Lees het artikel.

Valentijn Carbo, medewerker onderzoek en documentatie, Machteld Jacques, medewerker collectiebeheer en inrichting, beiden bij Vereniging Hendrick de Keyser, en Yuri van der Linden, conservator oude toegepaste kunst bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, zetten zich in om dit huis in te richten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. & Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie voor een bezoek aan Museumhuis Barnaart www.museumhuizen.nl.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie