November is de Maand van het digitaal erfgoed. Ontdek wat Nederlandse organisaties doen op het gebied van digitaal erfgoed. De hele maand presenteren zij vakontwikkelingen op locatie en online.

Een maand vol kennis en inspiratie

Ook dit jaar vindt er in november de Maand van het digitaal erfgoed plaats. Vier weken lang activiteiten voor en door Nederlandse organisaties op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek. Hét moment om resultaten, nieuws en ontwikkelingen rond digitalisering van cultuur te delen en vooruit te kijken naar de kansen die er liggen. Volg workshops, lezingen en symposia die partners in het Netwerk Digitaal Erfgoed organiseren en laat je alvast inspireren voor je plannen voor 2023.

Lees verder in Erfgoedstem

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie