De Bibliotheekcommissie

De bibliotheekcommissie onderhoudt de bibliotheek van de Vereniging Haerlem.

Leden van de werkgroep
Anneke Meertens
Peti Pieper
Machteld Tilanus (bibliothecaris)
Ruud van Vessem

De commissie is bereikbaar vial: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Catalogus Bibliotheek

De catalogus van de bibliotheek is digitaal doorzoekbaar. Met ctrl F/ cmd F kun je op ieder willekeurig woord zoeken in de catalogus.

Wil je een boek inzien, neem dan contact op met Machteld Tilanus.

Klik hier. (De catalogus van de bibliotheek opent in een nieuwe venster.)

Jaarboek Haerlem

Ieder lid krijgt het Jaarboek Haerlem. Wil je een artikel opzoeken uit eerdere jaargangen, dan kan dat via de krantenviewer van het Noord Hollands Archief. De jaarboeken tot 2014 zijn daar digitaal doorzoekbaar en te lezen.

Klik hier (Krantenviewer van het Noord Hollands Archief opent in een nieuw venster.)

Gratis Haerlem Jaarboeken

De jaarboeken t/m 2016 (voor zover nog voorradig) zijn gratis verkrijgbaar en dat is dus een goede reden ontbrekende exemplaren in ieders serie aan te vullen of om uw kinderen of vrienden op hun verjaardag het jaarboek van hun geboortejaar te geven.

Maak dus een lijstje en e-mail dit aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de werkgroep gaat kijken of de desbetreffende jaren nog aanwezig zijn. Ook kunt u langskomen in de bibliotheek op de zolder van de Hoofdwacht op de vrijdagmiddagen* dat wij er aan het werk zijn. Voor een enkel exemplaar kunt u gedurende de zomer ook terecht in de Hoofdwacht tijdens de reguliere openstelling op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.

*Neem voor de exacte data contact op met Machteld Tilanus.

Werkgroep Bibliotheek 

Samenwerking met andere erfgoedinstellingen
Gastvrouwen & Gastheren

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.haerlem.nl/