Bezichtiging Joods Gemeentegebouw

Activiteiten buiten De Hoofdwacht
langewijngaardstraat14haarlem2020-04-30foto4sjorsvandam2-800x600
Datum: donderdag 4 mei 2023

Het Joodse Gemeentegebouw, ooit landelijk bekend, kunt u vóór de restauratie bekijken. Stadsherstel vertelt over de opknapplannen en de geschiedenis van het Joodse leven in Haarlem.

Het is een unieke kans: op 4 mei organiseert Stadsherstel in samenwerking met de Stichting Joods Gemeentegebouw Haarlem een open huis in dit pand uit 1888 zodat u een stap terug kunt doen in de rijke geschiedenis van de Joods-Haarlemse gemeenschap eind 19e eeuw. Én vooruit kunt kijken naar de prachtige nieuwe - maar ook eigenlijk: oorspronkelijke - bestemming. Dwaal door de zalen met de vier-en-een-halve meter hoge plafonds met stucwerk en de majestueuze en-suite deuren en droom mee hoe het er straks uit zal zien als het pand weer in oude glorie hersteld is.

Lees het verhaal bij Stadsherstel

 

Details open huis Joods Gemeentegebouw:

  • Wanneer: donderdag 4 mei 12:00 uur – 16:00 uur
    Er zijn rondleidingen om: 12:30 | 13:30 | 14:30 uur (onder voorbehoud, hou deze pagina in de gaten voor de meest actuele informatie).
    Aanmelden is niet nodig. Er kan slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen, dus wees op tijd, maar let op: de deuren gaan voor u open om 12:00 uur.
  • Adres: Lange Wijngaardstraat 14, Haarlem.
  • Bereikbaarheid: het gebouw bevindt zich op tien minuten loopafstand van het Centraal Station. Parkeergarages De Appelaar en Raaks bevinden zich eveneens op tien minuten loopafstand.
  • Bijzonderheden: de bovenverdieping met zalen is slechts bereikbaar per trap en daarom niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.


Alvast een voorproefje? Bekijk dit prachtige filmpje waarin Wim de Wagt (o.a. kunsthistoricus en voorzitter van de Stichting Joods Gemeentegebouw Haarlem) vertelt over de rijke geschiedenis van dit pand.

Foto: Sjors van Dam

 

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?