Collectie de Boer

Hoofdwacht Coornhertzaal
presentatie_fotopersbureau_de_Boer
Datum: dinsdag 6 februari 2024

Dinsdagavond 6 februari 20.00 uur lezing door Nico Vriend van het Noord-Hollands Archief (NHA) over de collectie- en de geschiedenis van Fotopersbureau De Boer.

Fotopersbureau De Boer is opgericht door Cees de Boer in 1945 en heeft bestaan tot 2004, vanaf 1983 onder leiding van zijn zoon Poppe de Boer. Het fotopersbureau was gevestigd in Haarlem. In ruim zestig jaar tijd zijn er ruim 2.000.000 miljoen foto’s gemaakt. Deze foto’s zijn digitaal te bekijken in de Beeldbank de Boer van het NHA.

Aan de hand van anekdotes zal hij vertellen over de werkwijze van dit Haarlemse bureau. De ruim 2.000.000 foto’s zijn digitaal beschikbaar gemaakt; hij zal de projecten  toelichten, die dit hebben mogelijk gemaakt. En tot slot zullen enkele bijzondere afbeeldingen uit deze collectie de revue passeren.

Dinsdag 6 februari om 20.00 uur in De Hoofdwacht aan de Grote Markt 17. Deur open 19.45 uur. Leden van de Historische Vereniging Haerlem betalen p.p. 5 euro entree, introducé(e)s betalen 7,50 euro p.p. 

Aanmelden kan via deze volgende link of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Powered by iCagenda

Agenda

Wist u dat ook veel activiteiten toegankelijk zijn voor niet-leden?