HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Podcast 't Sant erover

De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur

Bollenschuur
Categorie
Hoofdwacht Coornhertzaal
Datum
dinsdag 20 februari 2024

Lezing  “De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur” door Marca Bultink

Datum: 20 februari 2024
Aanvang: 20.00 uur, inloop 19.45 uur
Waar: De Hoofdwacht
Door: Marca Bultink
Entree: € 5,- voor leden van de Historische Vereniging Haerlem, niet-leden betalen € 7,50.

Aanmelden is verplicht. Klik hier om u aan te melden.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijna twee eeuwen bloembollencultuur hebben in de Duin- en Bollenstreek hun sporen nagelaten. Ondernemende families veranderden duinen en bossen in een bloeiend cultuurlandschap. Zij gaven het landschap zowel een economische als toeristische functie. Bloembollenkwekers en -handelaren bouwden bollenschuren en exportbedrijven, maar ook villa's en woonhuizen voor zichzelf en voor hun personeel. Ook veilingen, de tuinbouwschool en landschuurtjes behoren tot het bollenerfgoed, dat zo karakteristiek is voor de Bollenstreek. Meer informatie is te vinden op de websie chg-duinenbollenstreek.nl

Marca Bultink is freelance journalist, schrijver en cultuurhistorisch onderzoeker. Zij is actief voor organisaties op het gebied van cultuurhistorie, landschap en erfgoed in de Duin- en Bollenstreek. Zij werkt mee aan vele publicaties en projecten in het gebied tussen Haarlem en Leiden. Haar specialiteiten zijn de geschiedenis van de Bollenstreek en de bloembollencultuur, buitenplaatsen en landgoederen en buitenplaatsen en de Trekvaart Haarlem-Leiden.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie