HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Bollenschuren en ander bollenerfgoed

Marca_Bultink
Categorie
Hoofdwacht Coornhertzaal
Datum
dinsdag 4 juni 2024 20:00 - 22:00

Lezing “Bollenschuren en ander bollenerfgoed” door Marca Bultink

Datum: 4 juni 2024
Aanvang: 20.00 uur, inloop 19.45 uur
Waar: De Hoofdwacht
Door: Marca Bultink
Entree: € 5,- voor leden van de Historische Vereniging Haerlem, niet-leden betalen € 7,50.

Aanmelden is verplicht. Klik hier om u aan te melden.

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bollenschuren zijn onlosmakelijk verbonden met het landschap van de Duin- en Bollenstreek. Deze gebouwen zijn speciaal ontworpen voor het drogen, bewaren en verwerken van tulpen- en hyacintenbollen. Naarmate de techniek en logistiek zich ontwikkelde, werd ook de architectuur van de gebouwen aangepast. Bollenschuren zijn het gebouwde erfgoed van de bloembollencultuur. Veel schuren zijn in de loop der tijd verdwenen, maar gelukkig zien we tegenwoordig de cultuurhistorische waarde ervan en krijgen steeds meer schuren bescherming en een tweede leven. Meer informatie is te vinden op www.bollenerfgoed.nl

Marca Bultink is freelance journalist, schrijver en cultuurhistorisch onderzoeker. Zij is actief voor organisaties op het gebied van cultuurhistorie, landschap en erfgoed in de Duin- en Bollenstreek. Zij werkt mee aan vele publicaties en projecten in het gebied tussen Haarlem en Leiden. Haar specialiteiten zijn de geschiedenis van de Bollenstreek en de bloembollencultuur, buitenplaatsen en landgoederen en buitenplaatsen en de Trekvaart Haarlem-Leiden.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie