HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Het is in Heemstede zoo kwaad niet.....

Van_Lennep_film
Categorie
Lezingen
Datum
dinsdag 16 april 2024 20:00 - 22:00
Deze filmavond gaat helaas niet door.  In het najaar, op dinsdag 15 oktober, zal de film worden vertoond. 

 

Niet grondlegger Adriaan Pauw, maar oud-burgemeester David Eliza van Lennep is de hoofdpersoon van een gloednieuwe historische film over Heemstede. 'Hij zou de burgemeester zijn die Heemstede nu kan gebruiken.' Van de verdiensten van Van Lennep is lang niet iedereen op de hoogte. Deze film geeft een uitstekende blik op datgene wat Van Lennep voor Heemstede heeft betekend. Zo is wandelbos ‘Groenendaal’ nog intact met dank aan de oud-burgemeester. Als een bollenboer Groenendaal gekocht had, was het nu een woonwijk.


Datum: 16 april
Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.45 uur.
Duur: 1,5 uur
Waar: de Hoofdwacht, Grote Markt 17 2011RC Haarlem
Entree: € 5,- voor leden van de Historische Vereniging Haerlem, niet-leden betalen € 7,50.

 

Deze filmavond gaat helaas niet door.  In het najaar, op dinsdag 15 oktober, zal de film worden vertoond.  

Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gesproken tekst uit de film is terug te lezen in een handzaam boekje. Het bevat ook een wandel- en fietsroute langs de historische plekken die in de film aan de orde komen. Het boekje is tijdens de voorstelling te koop voor 3 euro.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie