HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Architectural Finishes Research Conference

RCE_conferentie_4890a6_378eafe1f3ef448a9ece08413cb08e69mv2
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
woensdag 29 mei 2024 - zaterdag 1 juni 2024

Van 29 mei tot en met 1 juni 2024 ontmoeten specialisten van over de hele wereld elkaar in Amsterdam. De inschrijving is inmiddels open.

Dit vierdaagse internationale evenement over kleurhistorisch onderzoek naar afwerkingen in en op gebouwen is een platform voor het uitwisselen van ideeën over en nieuwe ontwikkelingen in de interpretatie, het behoud, de documentatie en het beheer van historische architectonische afwerkingen - van verf tot andere kleurrijke materialen.

Programma
Onderzoekers van over de hele wereld presenteren tijdens het congres hun onderzoeksresultaten en wisselen ideeën uit over een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals het gebruik van standaarden, innovatieve technieken en vaardigheden, gezondheids- en klimaatbewustzijn, lessen uit eerdere projecten, transculturele invloeden en het specifieke perspectief van de Lage Landen in relatie tot AFR. Verder biedt de conferentie keynote speeches van Prof. dr. Claudine Houbart (ULiège) en Prof. dr. Katrien Keune (UvA Faculty of Science, Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences).

De voertaal van dit evenement is Engels.

Lees meer

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie