HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Datum : donderdag 21 maart 2024
22
23
24
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Pinksterwandeling Huis te Manpad

Huize_Manpad
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
zaterdag 27 mei 2023

Zaterdag 27 mei om 14.00 uur

Tijdens de rondleiding door het park krijgt u informatie over de geschiedenis en het huidige gebruik van het landgoed. Ook de specifieke natuurelementen zullen niet onbesproken blijven.

Romantische landschapsstijl
Een wandeling door het park betekent een stap in het verleden. Na elke bocht of wending verandert het uitzicht, precies zoals de ontwerpers van de Engelse landschapsstijl het bedoeld hebben. Met doorkijkjes, tussen bomen of de weerspiegeling in het water.

Franse landschapsstijl
De restanten van de Franse landschapsstijl zijn nog waarneembaar met de symmetrie op het voorplein en de zichtas over de wildbaan. De sculpturen in het park geven deze buitenplaats net even meer cachet dan de tuin van de buren. En dat was nu ook precies de reden om ze hier te plaatsen.

Langste slangenmuur
De slangenmuur is een bezienswaardigheid op zich. Tegen deze kronkelende muur, gebouwd tussen 1720 en 1740, staan hele oude fruitboomrassen. Die bomen zijn in een hele specifieke leivorm gesnoeid. Het is de langste slangenmuur van West-Europa, meer dan 200 meter.

De rondleiding duurt circa 1,5 uur. Deze gaat soms over smalle paadjes. Huisdieren worden niet toegelaten. De gebouwen van Huis te Manpad worden particulier bewoond en zijn niet open voor het publiek.

Zaterdag 27 mei om 14.00 uur

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers, de kosten bedragen 4 euro p.p. ten behoeve van de Stichting Huis te Manpad ter plaatse contant, bij voorkeur gepast, te voldoen. Het verzamelpunt en startpunt is bij de toegangspoort aan de Herenweg. U parkeert uw auto buiten het terrein, fietsen kunt u zetten bij het linker koetshuis.

Aanmelden kan via deze link.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie