HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Presentatie Haerlem Jaarboek

Haerlem_Jaarboek_2022
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
woensdag 14 juni 2023

De bijeenkomst is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Uitreiking eerste exemplaar Haerlem Jaarboek 2022

Graag nodigt de redactie van het Haerlem Jaarboek u uit voor de feestelijke presentatie van het Jaarboek 2022. Drie bijdragen in dit jaarlijks verschijnende pareltje van de vereniging gaan over de Haarlemse muziekgeschiedenis: Sabine Lichtenstein beschrijft het leven van Leonard Schlegel (1844-1913), ‘de Haarlemse Brahms’. Van heel andere (muziek)orde is het eerste Haarlemse popfestival van 1972. Peter Bruyn neemt de lezer mee naar het festival en laat de sfeer van toen proeven. Henk Kaan doet verslag van de restauratie van het Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk, die mede noodzakelijk was vanwege de uitwerpselen van een kolonie dwergvleermuizen! Daarom wordt het eerste exemplaar van het Jaarboek overhandigd aan de voorzitter van Het Haarlemsche Muziekfonds, Jos Wienen.

De bijeenkomst vindt plaats op 14 juni - van 16.45 tot ca. 18.15 uur - in het Verwey Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Ampzing Genootschap.

De bijeenkomst is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

 

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie