HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Podcast 't Sant erover

Historisch Café ‘Joods erfgoed’

langewijngaardstraat14haarlem2020-04-30foto4sjorsvandam2-800x600
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
maandag 22 mei 2023

Maandag 22 mei 2023, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Het Historisch Café van maandagavond 22 mei heeft ‘Joods erfgoed’ als thema. Kunsthistoricus Wim de Wagt, voorzitter van de Stichting Joods Gemeentegebouw Haarlem, gaat in op het verleden en de toekomst van het Joods gemeentegebouw aan de Lange Wijngaardstraat. Eigenaar Stadsherstel Amsterdam begint binnenkort met de restauratie van dit monumentale pand uit 1887, dat een centrale plek innam in het Joods gemeenschapsleven voor de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens worden stukken uit het archief van de ‘Nederlands Israëlitische Gemeente te Haarlem’ toegelicht in een lezing door Hannah Goedbloed, conservator Oude Boekerij en Bijzondere Collecties bij het Noord-Hollands Archief. De muziek wordt verzorgd door The Klezmerantics uit Haarlem. Joost Mulder neemt de gesproken column voor zijn rekening. De toegang bedraagt € 5,00 (uitsluitend te voldoen per pin). Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Aanmelden is verplicht, en kan via dit formulier.

Het Historisch Café is een avond voor iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van Haarlem en omstreken en wordt elke twee maanden gehouden. Het is een initiatief van het Noord-Hollands Archief en wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, de Stichting Historisch Schoten, Verwey Museum Haarlem en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief. Het Historisch Café trekt gemiddeld ruim 100 bezoekers.

 

Foto: Sjors van Dam

 

 

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie