HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Historisch Café ‘Vlaams Haarlem’

Historisch_Cafe_-_Schilderboek_Karel_van_Mander_1604
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
maandag 28 november 2022

Het Historisch Café van maandagavond 28 november heeft ‘Vlaams Haarlem’ als thema en handelt over de migratie naar Haarlem vanuit Vlaanderen in de 16de en 17de eeuw. Norbert Middelkoop, samensteller van de tentoonstelling ‘Nieuwkomers’ in het Frans Hals Museum (over zes Vlaamse kunstenaars), houdt een lezing. Daarnaast gaat Anna Lakmaker in op de migratie van de ‘gewone Vlaming’. Zij is samensteller van de tentoonstelling ‘Vlaams Haarlem’ in de Janskerk (het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief). Joost Mulder neemt de gesproken column voor zijn rekening. De muziek wordt verzorgd door luitspeler Willem Mook.

De toegang bedraagt € 5,00 (uitsluitend te voldoen per pin). Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden is verplicht.

 

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie