Activiteiten

Vacatures

Bibliotheek Wij zoeken vrijwilligers voor onze bibliotheek. Lees meer

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

Bestuurslid Wij zijn op zoek naar een historicus of iemand met passie voor de historie van Haarlem, die als bestuurslid tevens de functie van voorzitter van de Historische Werkgroep op zich wil nemen. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Boekenmarkt in De Hoofdwacht

bibliotheek_commissie_650px
Categorie
Hoofdwacht
Datum
zondag 11 september 2022

BOEKENMARKT - BOEKENBEURS - BOEKENVERKOOP – zaterdag 10 en zondag 11 september

Hoe je het ook wilt noemen: tijdens de Open Monumentendagen (10 en 11 september) vindt u op de zolder van De Hoofdwacht een enorm aanbod van boeken over Haarlem (en een beetje daarbuiten).

Heel goedkoop kunt u uw verzameling ‘Haarlem’ uitbreiden, want in de afgelopen twee jaren hebben velen de tijd gevonden hun boekenkasten op te schonen en hun overtollige exemplaren aan de Vereniging Haerlem te schenken. Wat wij nog niet in onze bibliotheek hadden, is bij ons op de plank terecht gekomen en de overige werken verkopen wij nu. Van de opbrengst kopen wij weer nieuwe uitgaven voor onze boekerij!

U bent beide dagen van harte welkom van 13.00 tot ca 16.00 uur. Pinnen is helaas niet mogelijk, dus graag wat ‘echt’ geld op zak!

 

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie