HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Debat in De Pletterij

Coornhert500-jaar
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
dinsdag 26 april 2022

‘CANCEL CULTURE – HET NIEUWE EX-COMMUNICEREN’ – 26 APRIL 20.00 – 22.00 UUR
Dit jaar herdenken we dat Dirck Volkertsz Coornhert 500 jaar geleden werd geboren. De eigenzinnige denker en kunstenaar Coornhert (1522-1590) was een uiterst strijdbaar voorstander van tolerantie en gewetensvrijheid en dacht na over wat moreel verantwoord leven en samenleven betekent. Maar wat is de betekenis van Coornhert anno nu? Hoe tolerant zijn we heden ten dage nog over ideeën die ons niet aan staan?

In samenwerking met de Coornhert Stichting Haarlem organiseert de Pletterij een debat over de ‘Cancel Culture: het nieuwe ex-communiceren’.

Overgewaaid vanuit Verenigde Staten is de Cancel Culture nu ook aan een opmars bezig in Nederland. Cancel Culture is het fenomeen waarbij bekende mensen worden geboycot nadat zij in een maatschappelijk discours of in de publiciteit aan kritiek zijn blootgesteld. Via een gecoördineerde storm van verontwaardiging op sociale media worden mensen monddood gemaakt en tot persona non grata verklaard als ze een afwijkend standpunt innemen.

Lees verder

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie