HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Haarlem! Een geschiedenis

Haarlem_een_geschiedenis
Categorie
Activiteiten buiten De Hoofdwacht
Datum
dinsdag 14 mei 2024

Lezing door Hein Klemann ‘Haarlem! Een geschiedenis’
Datum: 14 mei 2024
Tijd: 19:15 - 22:00
Locatie: Gebouw De Schakel, Pijnboomstraat 17, 2023 VN Haarlem

Hein Klemann is hoogleraar sociale en economische geschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft onlangs een boek uitgebracht over de geschiedenis van Haarlem. Op deze avond zal hij ons veel vertellen over Haarlems verleden. De geschiedenis van een stad is niet alleen aantrekkelijk voor de huidige bewoners omdat het over de eigen leefomgeving gaat, maar ook voor iedereen met voorouders in die stad en de omliggende dorpen, door de invloed die een stad vanzelfsprekend op de omgeving had. Er is wel veel bekend over Haarlem en haar verleden, maar tot op heden ontbrak daarvan echter een overzicht. De economische geschiedenis is de basis van deze stadsgeschiedenis.

Voorafgaand aan de lezing wordt een inloopuur gehouden. Daar heeft u gelegenheid om met bestuursleden en mede leden van de vereniging NGV Rijnland en Kennemerland van gedachten te wisselen, vragen over uw onderzoek te stellen, en boeken en/of tijdschriften van de leestafel uit te zoeken. De zaal is open om 19.15 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15.

De toegang is vrij. Belangstellende niet-leden van de NGV zijn van harte welkom.

Na de lezing  – rond 21.30 uur – wordt de voorjaarsledenvergadering gehouden, die alleen toegankelijk is voor leden van de vereniging NGV Rijnland en Kennemerland.

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie