HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Zo lang we hun namen kennen, vergeten we hen niet

Lezing_Stolpersteine
Categorie
Lezingen
Datum
zaterdag 11 mei 2024 12:00 - 13:00

Misschien heeft u ze wel eens zien liggen in Haarlem, de messing steentjes ook wel bekend onder de naam Stolpersteine, waarmee we de slachtoffers van het nationaalsocialisme rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenken.

Na een korte introductie in De Hoofdwacht neemt Reini Elkerbout, mede-initiatiefnemer van de Stichting Stolpersteine, ons tijdens een wandeling mee naar een aantal reeds geplaatste stenen om het persoonlijke verhaal van deze Haarlemmers te vertellen.

Datum: 11 mei
Aanvang: 12.00 uur
Duur: 1 uur
Vertrek vanaf: De Hoofdwacht, Grote Markt 17 2011RC Haarlem
Kosten: € 5,- voor leden van de Historische Vereniging Haerlem, niet-leden betalen € 7,50.

Aanmelden is verplicht. Klik hier om aan te melden.

De leden van de werkgroep Evenementen en lezingen willen de door u betaalde deelnemersgelden doneren aan de Stichting Stolpersteine.

 

 

 
 

Powered by iCagenda

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie