Activiteiten

Vacatures

Gastvrouwen -heren  De Historische Vereniging Haerlem zoekt met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

vacature bestuurslidDe Historische Vereniging Haerlem is op zoek naar een historicus of iemand met een passie voor de historie van Haarlem, die als bestuurslid van de vereniging tevens de functie van voorzitter van de Historische Werkgroep op zich wil nemen. Lees meer

vacature ict beheerderDe Historische Vereniging Haerlem zoekt een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

De Historische Vereniging Haerlem zoekt een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen.

Heb je belangstelling in een  verdieping in het ICT-vak en ben je geïnteresseerd in de historie van Haarlem, laat je dan niet afschrikken door de omgeving.

Boudewijn van Os is gaarne bereid je alle ins en outs bij te brengen. Hij heeft een lange carrière achter de rug waarin hij als senior manager menig ICT-professional heeft gecoached, in zowel vakkennis als in aanvullende vaardigheden die een carrièregroei kunnen vergemakkelijken.

Zie je inzet als ICT-beheerder als een uitgelezen kans om je in je vrije tijd te bekwamen in uiteenlopende ICT-kennisgebieden.

Eenmaal ingewerkt zal het beheer hooguit enkele uren per maand aan inspanning kosten. Het kwam wel eens voor dat Boudewijn een jaar lang niet naar het geografisch informatiesysteem heeft omgekeken, terwijl het verder zonder problemen functioneerde.

Beheeromgeving

Je maakt kennis met de wereld van web-technieken zoals programmeren in HTML, CSS, JavaScript, PHP, mySQL en het gebruik van geografische informatiesystemen als OpenLayers met kaartinformatie van het Nederlandse Kadaster.

Voor de website van de vereniging maakt de vereniging gebruik van het Content Management Systeem Joomla! die wordt gehost op de servers van Strato.

Voor alle verenigingsadministatie, webinars en online vergaderen maakt de vereniging gebruik van Microsoft SharePoint en Teams.

Interesse

Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Boudewijn op zijn mobiele telefoon: 0654733027.

Boudewijn verheugt zich op je belangstelling.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelstenen Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie