HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

De werkgroep werkt op dit moment aan het in Wikidata vastleggen van Haarlemse straten, wanneer ze zijn ontstaan en naar wie of waarnaar ze zijn vernoemd.

De werkgroep heeft bij aanvang op basis van de kaart van Nautz (1822) verdwenen straten in Haarlem geïnventariseerd, maar heeft dat even laten rusten en is nu al enige tijd bezig om de straatnamen van Haarlem in Wikidata te zetten. Zij maakt daarbij gebruik van het  boek "De straat waarin wij wonen" van drs. Gerda H. Kurtz en drs. Jaap J. Temminck, uitgegeven door Schuyt & Co.

Leuk is te constateren dat onze werkgroep niet de afbeelding van de persoon of uitgebreider informatie over die persoon waarnaar een straat is vernoemd heeft ingevuld. Dat doen andere groepen mensen,die niet van het bestaan van onze werkgroep weten. Wikidata koppelt onze informatie aan die van anderen. Dat is het voordeel van een wereldwijd toegankelijke gegevensbron als Wikidata. Bijkomend voordeel is dat de informatie door de hele wereld kan worden bekeken en eventuele fouten worden dan snel opgemerkt. Bij Wikidata zitten mensen die correcties bewaken en beoordelen.

 

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie