HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Stichting Monumentenbezit in gesprek met Stichting Heerlijkheid Brederode over de toekomst van Ruïne van Brederode

Naar verwachting zal Monumentenbezit vanaf volgend seizoen, in 2025, het beheer en de exploitatie van de Ruïne van Brederode onder haar hoede krijgen. Daarover is de stichting momenteel met Stichting Heerlijkheid Brederode in gesprek.

Beide partijen beschouwen dit als de beste optie voor alle belanghebbenden. Monumentenbezit heeft inmiddels positieve ervaringen opgedaan met het beheer en de exploitatie van diverse erfgoedlocaties verspreid door het land.

Lees verder bij Erfgoedstem

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie