HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Geschiedenistafel Sociëteit Vereeniging lezing door Martin Tervoort

donderdag 30 mei 2024
20:00 - 23:00 uur
Leden Sociëteit Vereeniging gratis
Niet leden: € 10,-
korting leden HVH: € -5,-
Organisatie: Hans Koek
Locatie: Sociëteit "Vereeniging" Zijlweg 1, 2013 DA Haarlem


Martin Tervoort

Veranderende opvattingen

Psychiatrie heeft een belangrijke functie in de samenleving. Veel mensen hebben in hun omgeving bekenden, die lijden aan psychische problemen.

Maar het beeld over psychiatrie is vaak onvolledig. De lezing gaat over opvattingen over geestelijke stoornissen en hun oorzaken door de tijd heen. Martin Tervoort geeft een beeld van de belangrijkste opvattingen binnen het vakgebied.

Martin Tervoort heeft gewerkt als uitvoerend psychiater en psychotherapeut in de algemene psychiatrie, klinische psychotherapie, verslavingszorg en de forensische psychiatrie. Hij is directeur geweest van een forensisch psychiatrische kliniek en had onder andere zitting in de Bijzondere Kamer van het Hof in Arnhem-Leeuwarden inzake tbs-beroepszaken. Hij was daarnaast opleider, supervisor en docent.

Hij heeft twee boeken over forensische psychiatrie op zijn naam staan. Het boek “Onder de loep, forensische zorg nader bekeken” (2021) is geschreven voor de geïnteresseerde non-professionals en is na afloop verkrijgbaar.

Aanmelden verplicht via de Sociëteit Vereeniging

 

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie