HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Vanaf nu is het voor eigenaren van monumenten een stuk simpeler om een beeld te krijgen van monumentenregelingen die gelden voor hun pand

Met alleen het invullen van de postcode, krijgen eigenaren een helder overzicht van subsidies, ontzorgprogramma’s en tegemoetkomingen,  die op hun pand van toepassing zijn.


Welke monumentenregelingen zijn er beschikbaar?

Gaat u uw monument restaureren, verduurzamen of herbestemmen? Op basis van de postcode van uw monument, het soort monument en de werkzaamheden die u wilt uitvoeren, krijgt u een overzicht van de regelingen die voor uw situatie beschikbaar zijn. Per resultaat vindt u een verwijzing naar de verstrekker van de desbetreffende (subsidie)regeling. Daar leest u meer informatie over de regeling of kunt de aanvraag indienen.

Lees verder bij monumenten.nl

 

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie