HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

De gemeente Haarlem en kerkeigenaren werken samen om kerken een nieuwe betekenisvolle toekomst te geven. Er wordt gestreefd om kerken een nieuwe (neven)functie te geven én maatschappelijke organisaties een centrale plek in de wijken.

Om gemeenten, kerken en andere partijen te inspireren, hen te informeren over de aanpak en ervaringen te delen, is Erfgoed Deal-project Buurtbakens Haarlem begonnen met een interviewreeks. Daarin komen betrokkenen bij het project aan het woord.
Inmiddels is het eerste artikel verschenen, een interview met restauratie-architect Sara Stroux. Zij bezocht de Buurtbakens-kerken om te kijken wat er mogelijk is met de gebouwen.

Lees hier het interview

Meer weten over het Erfgoed Deal-project Buurtbaken Haarlem?  Klik hier

Afbeelding: Sara Stroux (Foto: Buurtbakens Haarlem)

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie