HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Op 23 november heeft de stad Haarlem sinds 778 jaar stadsrechten. Dat wordt traditiegetrouw met een stukje taart en een mooie bijeenkomst bij het Noord-Hollands Archief gevierd!

Alle Haarlemmers zijn van harte uitgenodigd om hier vanaf 11.00 uur bij te zijn.

Ook wordt op de verjaardag van Haarlem de nieuwe tentoonstelling De mythe achter de man. 600 jaar Laurens Janszoon Coster over Coster: hèt boegbeeld van de stad Haarlem. Dit jaar is het precies 600 jaar geleden dat hij volgens de legende in 1423 de boekdrukkunst in de Haarlemmerhout heeft uitgevonden.

Tijdens de bijeenkomst spreekt Diana van Loenen, wethouder Cultuur van de gemeente Haarlem, over 778 jaar stadsrechten. Conservator Hannah Goedbloed geeft een inhoudelijke toelichting op de tentoonstelling De mythe achter de man. Roxane van Acker, directeur van de bibliotheek Zuid-Kennemerland, opent officieel de tentoonstelling. De bijeenkomst wordt afgesloten met taart voor iedereen (zolang de voorraad strekt)!

Het stadsrecht, de perkamenten ‘geboorteakte’ van Haarlem uit 1245, is de hele dag in de Janskerk te bewonderen.

Noord-Hollands Archief
Jansstraat 40
2011 RX  Haarlem

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie