HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Nog te zien: Tot 10 december een expositie in de Adelbertuskerk, Rijkstraatweg 28 en in de gangen van Schoterhof, Plesmanplein 10 een doorlopende expositie.

CopyNet digitaliseert exposities voor Stichting Historisch Schoten

Stichting Historisch Schoten ontstond uit een werkgroep van enthousiaste Schoten gekken en bestaat inmiddels 20 jaar. Vanaf 1985 zijn al tentoonstellingen en bijeenkomsten georganiseerd, met als doel het historisch besef van Haarlem-Noord en Schoten, door middel van lezingen, tentoonstellingen en verhalen levend te houden. Er is een website: historischschoten.nl en een Facebookpagina ”Over Schoten en Haarlem-Noord”, die inmiddels de 4900 leden nadert.

Lees verder

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie