HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Schenk ons uw oude boeken die te maken hebben met de geschiedenis van Haarlem

Tijdens de snikhete Open Monumentendagen van 9 en 10 september jl. hield de bibliotheekwerkgroep van de Vereniging Haerlem weer haar jaarlijkse boekenverkoop op de zolder van De Hoofdwacht. Vooral op zaterdag was er veel belangstelling; op zondag verkoos het publiek vermoedelijk het strand boven de warme stad.

De opbrengst was een kleine 600 euro; van dat geld kan de werkgroep nieuw verschenen boeken over Haarlem kopen. Daarnaast blijven bestaande uitgaven, bijvoorbeeld uit een nalatenschap, van harte welkom. Het gaat om publicaties die te maken hebben met de geschiedenis van Haarlem, niet met die van de regio of daarbuiten. Ook liever geen jaarboeken van de Historische Vereniging Haerlem; daarvan heeft de werkgroep nog hele voorraden op zolder staan.

Wilt u boeken schenken? Desgewenst kan een grotere partij bij u worden opgehaald. Stuurt u dan svp een mailtje naar Nico van Waarde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij neemt dan contact met u op om e.e.a. te regelen.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie