HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
9
10
Datum : dinsdag 10 september 2024
11
12
13
15
Datum : zondag 15 september 2024
16
17
18
Datum : woensdag 18 september 2024
19
Datum : donderdag 19 september 2024
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Op zaterdag 9 september heeft wethouder van Cultuur, Marja Ruigrok, de prijsuitreiking verricht voor het Monument van het Jaar 2023 in de gemeente Haarlemmermeer.

Met deze verkiezing wil de gemeente jaarlijks haar bijzondere en diverse erfgoed onder de aandacht brengen. Deze uitreiking vindt traditiegetrouw plaats op locatie bij de winnaar van vorig jaar. In 2022 was dit Hooihuisboerderij Blauhek in Spaarnwoude. Dit jaar was het thema van Open Monumentendag ‘levend erfgoed’. Inwoners konden stemmen op het monument dat dit predicaat verdient.

Na een woord van welkom in de tuin van de Hooihuisboerderij door de eigenaar, de heer Vink, kregen Romy Schuit, kunsthistorica en adviseur van de commissie en Hans Plukkel het woord. Zij noemden de drie genomineerden en gaven bij iedere genomineerde een uitgebreide toelichting. Het gaat achtereenvolgens om fruitboerderij de Landman, een oude stolpboerderij aan de Hoofdweg, die gerenoveerd wordt tot appartementen, het witte pomphuisje in PARK 21 en Dorpsgezicht Spaarnwoude. Deze laatste genomineerde bevindt zich op de locatie in en rondom de Hooihuisboerderij en bevat onder andere het historische kerkje De Stompe Toren.

Lees verder bij RODI

Foto:Wikipedia

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie