HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

 

Irene Moors vertelt over Haarlem-Schalkwijk. Als jong meisje was zij met haar gezin één van de eerste bewoners van Meerwijk. De presentatrice bewaart goede herinneringen aan haar jeugdjaren op o.a. De Laurensschool, Dom Helder Camaracollege, het Schalkererf, Speeltuin Vereniging de Ring en de Stuif-Stuif.

Historische Middag Genootschap Oud Schalkwijk Haarlem (GOSH)

ZEESLAG
Verder een boeiende lezing over de zeeslag op het Haarlemmermeer door auteur Ralph van der Lans, een nostalgische presentatie van foto's, de totstandkoming van het Heempark, een loterij en de lancering van een typisch Schalkwijks drankje...

Zaterdag 25 maart 2023, inloop vanaf 12.30 uur met koffie/thee. Einde omstreeks 15 uur met een versnapering. Wijkcentrum De Wereld, Laan van Berlijn 1, Haarlem. Toegang: €4,50 (inclusief drankjes, hapjes, loterij). Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie