HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Vrijdag 24 februari interviewt Marcel Duyvestijn in de Pletterij René van Stipriaan (De Zwijger) en burgemeester Jos Wienen over Willem van Oranje. Dit is de eerste talkshow over boeken: Met het Boek op Tafel.

De Pletterij start in samenwerking met de lokale boekhandels een nieuw boekenprogramma: Met het boek op tafel. Elke maand op vrijdagavond bespreekt Marcel Duyvestijn met spraakmakende gasten welk boek hem of haar heeft geïnspireerd.

Deze eerste keer zijn auteur René van Stipriaan van het boek ‘De zwijger. Het leven van Willem van Oranje’ en burgemeester van Haarlem Jos Wienen te gast. Moderator Marcel Duyvestijn gaat met hen in gesprek over de fascinatie voor geschiedenis en met name voor Willem van Oranje.

Lees verder

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie