HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Het muzikale trio Bijlsma²Hooglugt neemt afscheid van het Historisch Café. Daarom presenteren ze op 15 december een herinneringsboek over de 50 eerste edities.

Op donderdag 15 december om 16.00 uur presenteert het trio Bijlsma²Hooglugt in de Janskerk een overzichtsboek van de eerste 50 historische cafés die vanaf 2009 t/m 2022 hebben plaatsgevonden in het Noord-Hollands Archief. Het trio had een groot muzikaal aandeel in deze historische cafés. De uitgave bevat de achtergronden van alle muzikale bijdragen, en ook de columns van Piet de Rooij, Marius Jaspers, René Snoeks, Teke Bijlsma, Frans van Deijl, Willemien Spook, Rob Luckerhof en Joost Mulder. Het boek Geschiedenis in lezing en lied is geschreven en samengesteld door Michaëla Bijlsma, rijk geïllustreerd met foto's en illustraties, telt 224 pagina's volledig in kleur en is uitgevoerd met een harde kaft. Een exemplaar van dit unieke herinneringsboek kunt u reserveren via www.nieuwegrachtproducties.nl, waar u tevens kunt aangeven of u aanwezig bent bij de presentatie.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie