HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Podcast 't Sant erover

Hello I'm local

Rondleiding door het vernieuwde Boutique hostel 'Hello I'm local' en door de historische buurt. Schrijf u snel in want vol = vol.

Boutique Hostel Hello I'm local, gevestigd in een aantal karakteristieke panden aan de Spiegelstraat en Spaarnwouderstraat in de Haarlemse binnenstad, is vernieuwd en bijna klaar. De afgelopen periode is hard gewerkt aan de uitbreiding en het resultaat is prachtig.

Hello I’m local is een heel bijzondere accommodatie, ontstaan vanuit het idee dat zich tussen de ‘shabby’ hostels en onpersoonlijke budgetketens aan de ene kant en chique hotels aan de andere een heel groot segment bevond dat nog niet was ingevuld. Eigenaar Saskia Hurd, die zelf veel van reizen houdt, wilde een persoonlijk, sfeervol alternatief bieden waar gasten zich kunnen onderdompelen in de lokale geschiedenis, cultuur, kunst en architectuur. En dit alles in een huiselijke omgeving.

Lees verder bij Stadsherstel

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie