HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Podcast 't Sant erover

Team Erfgoed gemeente Haarlem stelt zich voor

De Historische Vereniging Haerlem heeft het Team Erfgoed van de gemeente Haarlem gevraagd, ons te informeren over interessante erfgoedzaken die zij tijdens hun werk bij de gemeente tegenkomen.

Dat doen zij graag. Net als de vereniging Haerlem is hun doel het erfgoed van Haarlem te koesteren. Veel mensen denken dat de stad al eeuwen hetzelfde is: mooi, oud en fijn om te winkelen en te wonen. Maar dat een team erfgoedprofessionals zich daar dagelijks voor inzet weet niet iedereen. Daarom willen zij zichzelf graag voorstellen.

Lees verder

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie