HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

De H. Pastoor van Arskerk is een voormalige Rooms-katholieke kerk in Parkwijk, Haarlem-Oost en is zo duurzaam mogelijk verbouwd.

Sabine en Dennis hebben het kerkgebouw uit de jaren 60 zo duurzaam mogelijk verbouwd.

Kijk de video uit het programma BinnensteBuiten.

De H. Pastoor van Arskerk is een voormalige Rooms-katholieke kerk in Haarlem. Met de bouw van de kerk in Parkwijk, Haarlem-Oost werd begonnen in 1958 en duurde tot 1960. De kerk die is ontworpen door Haarlems architect Gerard Holt, werd op zondag 17 december 1960 in gebruik genomen. Het kerkgebouw is een Rijksmonument nadat het eerder al een gemeentelijk monument was. Het gebouw en de parochie waren vernoemd naar de vroegere pastoor van het Franse dorp Ars-sur-Formans, de in 1925 heilig verklaarde Johannes Maria Vianney alias Pastoor van Ars.

De laatste heilige mis die werd gehouden in deze kerk was op 15 juli 2017. Na de de definitieve sluiting van de kerk blijft binnen de Parochie Haarlem Centrum Oost alleen de Sint Josephkerk aan de Jansstraat in Haarlem-Centrum over. De kerk is in 2021 omgebouwd tot woning (bron: wikipedia).

Lees meer op Reliwiki.

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie