Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
Datum : zaterdag 4 november 2023
5
Datum : zondag 5 november 2023
6
7
8
9
10
11
Datum : zaterdag 11 november 2023
12
Datum : zondag 12 november 2023
13
15
17
18
19
Datum : zondag 19 november 2023
20
21
22
24
25
28
29
30

Vacatures

Gastvrouwen/heren Wij zoeken met spoed vrijwilligers om De Hoofdwacht open te houden. Lees meer

ICT-beheerder wij zoeken een vrijwilliger die het ICT-beheer van de vereniging op zich wil nemen. Lees meer

Uitgave Historische Werkgroep Spaarndam

 

Rik Stapel vertelt over de geschiedenis van de voormalige scheepswerf Stapel en Mary en Han Visser halen herinneringen op aan hun vader, sluiswachter "ome Piet". In juni 1942 maakte Jaap van der Putte als kind een dramatische ontploffing op het Buiten IJ mee, waarbij het doktersechtpaar Deggeller om het leven kwam. Oude tijden herleven in de verhalen over tante Agaath en zwemvereniging De Doodaars en in die over 't Vaartje "tussen nat en droog". Lees hoe het is om te wonen aan het Havenplein, op de Kolk of in de nieuwe wijk SpaarneBuiten. Uiteraard is er ook aandacht voor de geschiedenis van Nova Zembla, Hansje Brinker en de Strontrace.

Spaarndam Waterdorp is geschreven door Thea de Roos-van Rooden met bijdragen van Peter Balm, Robert Dijk, Eggo Tiemens en Willem van Warmerdam. Willem overleed in 2018 en als eerbetoon heeft de werkgroep het boek aan hem opgedragen.

Afbeelding: Woerdersluis vanaf de Pol, Peter Balm - 2019.


Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Spaarndam Waterdorp, naam, adres, telefoonnummer en aantal exemplaren. Prijs: € 17,50

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie