HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

Binnenkort start Schakel & Schrale met de restauratie van Huis Eindenhout in Haarlem in opdracht van Stadsherstel Amsterdam 

 

Binnenkort start Schakel & Schrale met de restauratie van Huis Eindenhout in Haarlem in opdracht van Stadsherstel Amsterdam

Het huis is ook wel bekend als 'Het Huis met de Beelden' en is destijds gebouwd in opdracht van de rijke Amsterdammer George Gerard Lans. De volgende eigenaar, Jacob Temmick, verfraaide de buitenplaats rond 1802 en liet toen de twee, uit Italië afkomstige, marmeren witte sfinxen neerzetten. Aan deze beelden dankt Huis Eindenhout haar roepnaam. In 2019 heeft Stadsherstel na het overlijden van de eigenaar Herman Bill Huis Eindenhout kunnen aankopen.

Nieuwsgierig naar dit rijksmonument? Op de website van Stadsherstel staat een uitgebreide omschrijving van het huis en zelfs een video waarin de eigenaar meer vertelt over zijn Eindenhout.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie