HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
7
9
10
12
13
15
16
19
20
21
22
23
24
25
28

Podcast 't Sant erover

ABC Architectuurcentrum Haarlem tot 15 maart 2020 

 

In het ABC Architectuurcentrum Haarlem is een bijzondere tentoonstelling te zien: Vitaal Wonen, woonvormen voor senioren. "In vier zalen reizen we via de klassieke Haarlemse hofjes en bejaardenhuizen uit de jaren 60 naar heden en toekomst" aldus een passage uit de beknopte brochure.

Wist U dat in Haarlem en omgeving 48 wooncomplexen zijn gerealiseerd van "samen-zelfstandig-wonen" tot "woonzorg" in de huur- of de koopsector en gerealiseerd als herbestemming of als nieuwbouw? Kende U het verhalend onderzoek uitgevoerd door Heren 5 architecten naar woonwensen van senioren in de stad? Had U al eens gehoord van het Platform woongroepen van senioren? Een bezoek aan de expositie die niet alleen qua inhoud interessant is maar ook qua vormgeving, geeft antwoord op deze vragen. De Vitaal wonen krant, expositiekrant Nieuwe Woonvormen voor senioren, gesponsord door de Stichting Hofje Codde en Van Beresteyn, is voor bezoekers gratis me te nemen.

Ik kan de leden van de HVH, waarin historie, herbestemming en stedenbouw enkele ijkpunten zijn, van harte aanbevelen deze tentoonstelling te gaan zien.
Has Kuijpers

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie