HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Datum : zaterdag 13 juli 2024
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Podcast 't Sant erover

Een film die met oude filmbeelden wil laten zien wat Haarlem tot Haarlem maakt, in het jaar dat de stad 775 jaar zal bestaan. 

 

Haarlem was zo'n honderd jaar geleden echt de filmstad van Nederland. Dankzij het overal bekende Polygoon en met filmfabriek Hollandia was Haarlem een soort van Hollywood aan het Spaarne. De stad ademde film. Er is in de vorige eeuw ongelooflijk veel gefilmd in Haarlem, maar er is met al die beelden als basis nog nooit een film gemaakt van de stad en haar inwoners. Dat gaat filmmaker Erik Willems in 2020 doen, met 'Haarlem op film'. Het wordt een film van ongeveer anderhalf uur, die helemaal gevuld is met filmarchiefbeelden, uit alle hoeken en gaten die we maar kunnen vinden.

Uw steun is echt nodig om al dat materiaal te kunnen gaan gebruiken. U kunt nu al een kaartje kopen voor de feestelijke vertoning in de Filmschuur op 23 november 2020.

Lees meer

 

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie