HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

 

Wisse en Justin vertellen over hun onderzoek.

 

Het leek Wisse en Justin een goed plan om voor hun maatschappelijke stage met hun eigen omgevingsgeschiedenis aan de slag te gaan. Zij waren benieuwd naar de verhalen achter de objecten en monumenten die zij in het museum en in de stad aantroffen. De jongens hebben samen onderzoek gedaan en zullen hierover op zondag 2 juni in Museum Haarlem een lezing geven. Iedereen is van harte uitgenodigd om hiernaar te komen luisteren. De lezing is gratis, maar voor het museumbezoek geldt de normale toegangsprijs.

In hun speurtocht welk Haarlems onderwerp zij verder wilden onderzoeken, mochten de leerlingen uit 4 vwo van het College Hageveld zelfs een kijkje in het depot van het museum nemen. Verder zijn zij in De Hoofdwacht, op het Stadhuis, in de Grote of St.-Bavo Kerk en het Noord-Hollands Archief op onderzoek uitgegaan. Over dit onderzoek en nog veel meer zullen de jongens u graag alles vertellen.

Datum: zondag 2 juni
Start lezing: 15:00 uur
Prijs: lezing is gratis. Museumbezoek is € 7, voor Museumkaarthouders gratis.
Om zeker te zijn van een plek is reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gewenst.

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie