HVH Facebook

Activiteiten

Veel activiteiten zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Kijk in deze agenda of ga naar ons evenementen-overzicht.

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
17
18
Datum : dinsdag 18 juni 2024
19
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30

Podcast 't Sant erover

Op woensdag 23 november viert Haarlem haar 773e verjaardag ter ere hiervan organiseert de Historische Vereniging Haerlem samen met het Noord-Hollands Archief op deze feestelijke dag een Haarlem-pubquiz in de Janskerk.

In teams van maximaal vier personen kan er gestreden worden om wie het meeste weet van Haarlem. Monumenten, bekende Haarlemmers, geschiedenis, literatuur, actualiteiten en muziek, de meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod.

De quiz begint om 20.00 uur en deuren van het archief zijn geopend vanaf 19.30 uur. Deelname aan de quiz kost 10 euro p.p.voor niet-leden en 7,50 euro p.p. voor leden van de Historische Vereniging Haerlem. Aanmelden kan zowel als compleet team of per persoon, op de avond zelf zullen teams samengesteld worden uit de 'losse' aanmeldingen. Er is plaats voor10 teams, dus aarzel niet te lang met aanmelden.Dit kan via het formulier op de website van de Vereniging Haarlem. 

Het hele weekend zijn er  nog meer activiteiten om de verjaardag van Haarlem te vieren!

Onze werkgroepen

De vereniging kent verschillende werkgroepen. De oudste zijn de Historische Werkgroep, die zich richt op onderzoek en publikaties en Gebouw & Omgeving op het beschermen van het Haarlems stadsgezicht. De Stichting Gevelltekens Haerlem stelt zich ten doel gevelstenen en -tekens te restaureren en voor de stad te bewaren. Voorts mag de werkgroep Jonge Muggen niet onvermeld blijven. Zij hebben diverse educatieve programma's opgesteld om de Haarlemse jeugd omgevingsgeschiedenis bij te brengen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de andere stedelijke erfgoedinstellingen, zoals de musea en het Noord-Hollands Archief.

Klik op de tegels hieronder, voor meer informatie