De Haarlemse Stadsglossy editie 58 is uit! Deze keer een verhaal van Dick van Gijlswijk over de wijk Rosehaghe. 
​De  nieuwe uitgave van de Haerlem Reeks wordt op zaterdag  6 oktober 2018 in de Janskerk gelanceerd.Het beleg van Haarlem in 1572-1573 beleefd door de Spaanse soldaat voor de muren van HaarlemTijd 17.00 uur. Toegang gratis
De werkgroep Jonge Muggen heeft, in aansluiting op de tentoonstelling in de Hoofdwacht en het Coornhertjaar, een zgn. WebQuest ontwikkeld. Deze is op 31 augustus feestelijk en officieel geopend door Jur Botter, wethouder van (o.a.) Onderwijs en Jeugd.
Op 1 januari 2019 houdt Haarlemmerliede en Spaarnwoude als zelfstandige gemeente op te bestaan en gaat op in de gemeente Haarlemmermeer.
Verslag van de lezing gehouden door Wim Cerutti op vrijdag 13 juli 2018 in de Gravenzaal van het Stadhuis te Haarlem   Voorafgaand aan de lezing werd door burgemeester Jos Wienen de koperen gedenkplaat onthuld aan de gevel van het voormalig woonhuis van Coornhert, het tegenwoordige Hotel Amadeus. 
Het op zaterdag 13 oktober 2018 te organiseren  symposium van  de historische verenigingen van Alkmaar, Haarlem en Hoorn in samenwerking met de provincie Noord-Holland in de Grote of Sint Laurenskerk in Alkmaar, gaat helaas niet door! Onvoldoende belangstelling heeft de organisatie doen besluiten om het symposium af te gelasten. Zie ook de website
Verzekeringen kunnen een pandeigenaar veel zorgen besparen. Een opstalverzekering biedt bijvoorbeeld zekerheid bij schade die is ontstaan door brand of storm. Veel hypotheekverstrekkers stellen het zelfs verplicht. Voor u, als monumenteigenaar zijn er een aantal aandachtspunten. Naast de opstalverzekering bestaan er ook andere verzekeringen die nut
De linoleumsnede van Lois Stam won deeerste prijs in de bovenbouw De Historische vereniging Haarlem heeft naar aanleiding van de tentoonstelling : “Coornhert door de ogen van nu “ in Museum Haarlem , besloten enkele leerlingen van het Coornhertlyceum te belonen met een prijs.
Medio 2017 is door de werkgroep Gebouw & Omgeving het initiatief genomen om in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aandacht aan de Haarlemse politiek te vragen voor de historie van de stad. Een initiatief dat in het najaar werd overgenomen door het verenigingsbestuur.
Bent u geïnteresseerd  in monumenten restauraties en zou u willen aansluiten bij een rondleiding georganiseerd door de  projectgroep Ambachtslieden, geef dan uw naam, telefoon  en e-mailadres door aan de secretaris Has Kuijpers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.