Profielen Historische Werkgroep

Boudewijn van Os
Voorzitter

Boudewijn is geboren in Surabaya in, toen nog Nederlands Indië, nu Indonesië.

Hij is in 1977 in Delft afgestudeerd als elektrotechnisch ingenieur, met als specialisatie telecommunicatie en informatietechniek.

In zijn carrière heeft hij zich ontwikkeld van inhoudelijk deskundige naar senior manager op het terrein van technologie, bedrijfskunde, financiën en personele coaching.

Zijn belangstelling is sinds zijn middelbare schooltijd vooral uitgegaan naar de geschiedenis van Europa en de ontwikkeling van godsdiensten in het Midden-Oosten en Europa vanuit een niet-godsdienstige benadering.

In 1995 is hij in Haarlem komen wonen en is sindsdien gefascineerd door de rijke historie van Haarlem.

Als lid van de Historische Vereniging Haerlem wil hij zowel inhoudelijk als organisatorisch een bijdrage leveren aan de activiteiten van de Historische Werkgroep.Vacature
Secretaris

Sinds enige tijd heeft de werkgroep geen secretaris.

Leny Wijnands- van der Ley
Lid, Historisch geweten

Opleiding: studie Geschiedenis aan de VU, Amsterdam, cum laude 1984

Met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid, de zgn. Akte Q.

Werkachtergrond:

Na de studie twee jaar parttime in het wetenschappelijk onderwijs en zeven jaar in het middelbaar onderwijs gewerkt; van mavo tot VWO en van brugklas tot eindexamenklas. Agv dalend leerlingenaantal, noodgedwongen omgeschoold.

Post-doctorale omscholingscursus gevolgd. Me verdiept in de mogelijkheden om ziekteverzuim in bedrijven terug te dringen. Een verzuimbeheersingsproject opgezet bij een Haarlems bedrijf. En dit project met succes geïmplementeerd in de functie van Hoofd Personeel en Organisatie en lid van het Management Team. In die hoedanigheid een kwaliteitshandboek voor het hele bedrijf opgezet, waarna ISO certificering volgde. Door een ongeval in de WAO beland, later gepensioneerd.

Hobby's:

Ik houd me nu bezig met geschiedenis als hobby.

En met het schrijven (onder mijn meisjesnaam van der Ley) van fictie: romans, kinderboeken, verhalenbundels. Zie www.lenyvanderley.net

Ik ben lid van de redactie van Nederland Schrijft, de schrijfwebsite van de bibliotheek Zuid-Kennemerland. Jurylid bij de Nationale Schrijfwedstrijd rond de Boekenweek, en oa de poëziewedstrijd van de bibliotheek, in 2015.Verder help ik de bibliotheek met het opzetten van schrijfkringen in en rond Haarlem.

Tot slot werk ik fanatiek in onze tuin.

Klaas de Jong
Lid, taalkundig geweten

Klaas was voor zijn pensionering conrector op een Haarlemse scholengemeenschap. In de Historische Werkgroep heeft hij veel bijgedragen aan de literaire kant van de Haarlemse geschiedensi