Jaarexcursie Dordrecht

zaterdag 2 juni

Jaarexcursie Dordrecht

Het programma ziet er als volgt uit:

 

Ontvangst tussen 10.30 en 11.00 uur met koffie + in de Grote Kerk te Dordrecht

11.00 uur: rondleiding door de Grote Kerk gevolgd door een stadswandeling o.l.v. Gildegidsen

13.00 uur: lunch in Den Witte Haen (begeleide werkomgeving).                                                                                                                                 Drankjes voor eigen rekening.

14.30 uur: wandelen naar museum Van Gijn

 entree met museumkaart gratis anders entree € 10, --  

16.00 uur: varen met de fluisterboot door Dordrecht met uitleg.                                            

Vanaf 17.30 uur: borrelen, gevolgd door een diner in restaurant Post, Johan de Wittstraat 128, Drankjes voor eigen rekening.

 

De kosten:

De kosten van deelname bedragen 60 euro voor leden van de Vereniging Haerlem met een geldige museumkaart en 70 euro voor leden van de Vereniging Haerlem zonder museumkaart. (Deze prijs omvat het bezoek aan de Grote Kerk, de stadswandeling ,de lunch (excl. drankjes), het bezoek aan museum van Gijn, de vaartocht en het diner (excl. drankjes). Introduce(e)s met een museumkaart betalen 70 euro, introduce(e)s zonder museumkaart betalen 80 euro.

 

Vervoer:

U wordt verwacht met eigen vervoer naar Dordrecht te komen. Dit kan zowel met het OV als met de auto.

Auto

Indien u met de auto komt kunt u parkeren op de Spuihaven te Dordrecht, dat is 10 minuten lopen naar de Grote Kerk en 15 minuten lopen vanaf het restaurant op de Johan de Wittstraat.

Trein

Indien u met het OV komt kunt met de trein komen, wanneer u de trein van 08.50 uur vanaf Haarlem neemt komt u om 10.06 uur aan in Dordrecht. De treinen vertrekken elk half uur. Het is ca. 15 min lopen van het station naar de Grote Kerk.

Trein en boot

Naast de bovenstaande opties kunt u ook met de boot vanuit Rotterdam naar Dordrecht. U kunt de trein van 7.20 uur uit Haarlem nemen. Aankomst in Rotterdam is om 8.18 uur. Van het station reist u met de metro naar de Erasmusbrug. De boot vertrekt daar om 09:00 uur en doet er een uur over om naar Dordrecht te varen.

 

Inschrijven tot uiterlijk 28 mei via het inschrijfformulier. Klik hier om u aan te melden.

Lezing over fotograaf Wim Zilver Rupe

Lezing Alexander de Bruin over de fotograaf Wim Zilver Rupe

Recent is het boek 'Voor de verandering: Haarlem gefotografeerd door Wim Zilver Rupe’ verschenen.

Alexander de Bruin, met Eddie Aarts co-auteur van deze publicatie en conservator beeldcollecties bij het Noord-Hollands Archief, zal ons aan de hand van foto's uit de collectie van Wim Zilver Rupe meenemen naar het Haarlem van de wederopbouw.

4 april 2018, in de Hoofdwacht

Aanvullende informatie Luilakwandeling

Verzamelpunt bij Restaurant Bosbeek, Wustelaan 75, zaterdag 19 juli 09:30

Bij Santpoort bevindt zich een authentiek binnenduinlandschap van uitzonderlijke klasse. Een puntgave overgang van een strandwal naar een voormalige strandvlakte. Historisch verbonden met personen als Adriaan van der Hoop en Keizerin Elisabeth “Sissie”. En met vermaarde landschapsarchitecten als Jan David Zocher jr en Leonard Springer. In het thans openbaar toegankelijke Burgemeester Rijkenspark bevinden zich de contouren van voormalige blekerijen en het Landgoed Spaarnberg.  

IVN-gids Eric van Bakel zal ons door dit gebied meenemen. Na de wandeling van ca. 1,5 uur is er gelegenheid om koffie te drinken bij het chalet restaurant Bosbeek. Aan de excursie zijn geen verdere kosten verbonden, de koffie is voor eigen rekening.