Verzekeren voor monumenteneigenaren

Verzekeringen kunnen een pandeigenaar veel zorgen besparen. Een opstalverzekering biedt bijvoorbeeld zekerheid bij schade die is ontstaan door brand of storm. Veel hypotheekverstrekkers stellen het zelfs verplicht. Voor u, als monumenteigenaar zijn er een aantal aandachtspunten. Naast de opstalverzekering bestaan er ook andere verzekeringen die nuttig zijn, zoals een CAR- en inboedelverzekering. Bij aankoop, maar ook wanneer u gaat verbouwen, herstellen of restaureren. 

Lees meer op www.monumenten.nl

Hoe behouden we ons erfgoed in de toekomst?

Expertmeeting over duurzaam vakmanschap

“Geef mij een Copenhagen Gold en een stopmesje in mijn handen en ik ben op vertrouwd terrein……..” Hiermee opende de secretaris van de projectgroep Ambachtsleden, Has Kuijpers haar aandeel op de Expertmeeting over duurzaam vakmanschap getiteld “Hoe behouden wij ons erfgoed in de toekomst”. Deze bijeenkomst vond plaats op 15 februari 2018 in het Provinciehuis te Haarlem, georganiseerd door het ROP* en het Europees Jaar van het Culturele Erfgoed. Beide organisaties constateerden dat, ondanks de toegenomen belangstelling voor het ambacht, het een enorme uitdaging blijft om straks voldoende gekwalificeerde mensen op de steigers te hebben staan. 

Lees meer

Werk in uitvoering

Monumenten restauraties

Bent u geïnteresseerd  in monumenten restauraties en zou u willen aansluiten bij een rondleiding georganiseerd door de  projectgroep Ambachtslieden, geef dan uw naam, telefoon  en e-mailadres door aan de secretaris Has Kuijpers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;  Zij neemt dan contact met u op wanneer er weer een bezoek in de planning staat.  Afhankelijk van het te bezoeken pand en de fase van het werk in uitvoering,  wordt in overleg met de aannemer het aantal deelnemers bepaald.  Tot op heden lag het aantal deelnemers tussen 3 en 10.
Bent u lid van de werkgroep Gebouw en Omgeving, de projectgroep  Erfgoed of van de werkgroep Gevelstenen, dan hoeft u zich niet aan te melden. U wordt  benaderd via de secretaris van de betreffende groep. In april j.l. konden de werkzaamheden m.b.t. de herbestemming van de Mons Aureaschool (rijksmonument) worden bekeken. Zie hierover de VH Nieuwsbrief van mei 2018.